Shirinlikni yaxshi ko‘radigan odam mehribon bo‘ladimi? To‘rt xil madaniyatda shaxs xususiyatlari va ta’m afzalliklari o‘rtasidagi bog‘liqlik
15 декабрь

Shirinlikni yaxshi ko‘radigan odam mehribon bo‘ladimi? To‘rt xil madaniyatda shaxs xususiyatlari va ta’m afzalliklari o‘rtasidagi bog‘liqlik

Olimlar shirinlik ishqibozlari chindan ham muloqotda yoqimli bo‘lishlari mumkinligini tasdiqlashdi. Yaqinda Xitoy, Germaniya, Meksika va AQShda o‘tkazilgan tadqiqot shuni ko‘rsatdiki, shirin taomlarni afzal ko‘radigan odamlar ko‘pincha murosaga moyil va xushmuomala bo‘ladilar.

Tadqiqotning maqsadi turli madaniy muhitlarda ta’m afzalliklari mehribonlik va muloqotchanlik kabi mavhum shaxs xususiyatlari bilan qanday bog‘liqligini aniqlash edi. Ilgari bunday tadqiqotlar xalqaro miqyosda o‘tkazilmagan edi. Ma’lum bo‘ldiki, so‘rovda qatnashganlar qanchalik ko‘p shirinliklarni afzal ko‘rsalar, ularning xushmuomalaligi shunchalik yaqqol namoyon bo‘lgan. Shu bilan birga, yoqimlilik va nordon yoki achchiq ta’mlarni afzal ko‘rish o‘rtasida bog‘liqlik aniqlanmadi.